Indicia / Bam

Periode: juni 2011

Indicia is een e-business buro gevestigd in Tilburg. Indicia was bezig alle websites van de BAM te migreren van OpenText naar Drupal. In totaal moesten in dit project zo'n 70 websites gemigreerd worden. De bouw van de Drupal websites en de migraties werden niet door Indicia zelf uitgevoerd maar door een bedrijf in Roemenie en daarom had men lokale drupal expertise nodig.

Dennis heeft initieel een code review uitgevoerd op de aanwezige programmatuur. Hij heeft diverse aanbevelingen gedaan variërend tot het adviseren van het gebruik van bepaalde modules tot het doorvoeren van wijzigingen uit beveiligingsoogpunt. Daarnaast heeft Dennis geadviseerd hoe om te gaan met een Multi-site oplossing met tientallen websites. Hij heeft advies gegeven over bijvoorbeeld het gebruikt van Drupal's update mogelijkheden en het gebruik van de context module en de opzet van bestandssystemen.

De belangrijkste taak in dit project was het maken van een aantal functionaliteiten in modules. Deze functionaliteiten waren tijdens het project over het hoofd gezien en niet in de planning opgenomen en hadden de hoogste prioriteit. De modules die Dennis ontwikkelt heeft zijn bijvoorbeeld een geavanceerd bestandsoverzicht op basis van de WebFm module, flash navigaties die via XML en een eigen gemaakte AMF webservice met de Drupal website communiceren en custom navigatiemenu's met slideshows. Ook heeft hij een update module ontwikkeld die met behulp van Drupals update mogelijkheden allerlei verschillende changes programmatisch in tientallen websites doorvoert.

Naast het bouwen van modules is Dennis verantwoordelijk voor het oplossen van diverse problemen, doorvoeren van wijzigingen en ondersteuning van het content team. Een aantal problemen die hij opgelost heeft zijn bijvoorbeeld het opsporen van de oorzaak van javascript fouten door het gebruik van code van oude versies van modules, het aanpassen van stylingproblemen in css, het oplossen van fouten in database records door foute migratiescripts en het maken van pagina templates.

 Links:

Afbeeldingen: 
Onderwerpen: